Dag 5 fra Longyearbyen til Ny-Ålesund

I løpet av natta hadde tåka forsvunnet og vi kunne nyte synet av en ubeskrivelig vakker natur på toppen av breen, midt mellom Sveabreen og Kongsvegen. Det passet braat det var flott vær for det var topptur som stod på programmet.

Vi gikk opp på Hamrane. Der spiste vi lunsj før vi kjørte ned til teltene. Det var overraskende gode forhold. Snøen som hadde kommet i løpet av natta gjorde at det var et lite lag med løssnø vi kunne leke oss litt i.

Vel nede i leiren var det en gruppe som tok en tur bort til Vegvaktaren mens andre valgte å slappe av i teltet.

Etter avslapning og tur var det kveldsmøte. De snille og hyggelige guidene spanderte kake hver kveldssamling. Denne kvelden var intet unntak. Vi spiste gulrotkake mens vi snakket om dagen som hadde vært, og så på de vakre omgivelsene og sola som stadig skinte på oss.

Snubleblusset rundt teltleiren var montert, men siden vi var så langt fra havisen var sjansen liten for at det skulle komme en isbjørn. Isbjørnvakt ble derfor vurdert som ikke nødvendig. Jeg stolte på at guidene viste hva de gjorde, og sovnet med en gang selv om bare en tynn sene var beskyttelsen vår.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s