Dag 4 fra Longyerbyen til Ny-Ålesund

Sola skinte fra skyfri himmel om morgenen da vi våknet. Det føltes deilig å sove en helt natt uten å bli avbrutt av isbjørnvakt. Vi var uthvilte og klar for en ny fantastisk dag på breen.

Vi gikk ikke fort, men jevnt og trutt slakt oppover.

Etter fire «leg» ble lunsj. Det blåste så en vindskjerm måtte graves før vi kunne sette oss. Realturmat var på menyen, men det virket likevel som appetitten var på topp..

Etter lunsj ble det dårligere og dårligere sikt. Guidene beordret taulag med pulk. Det var nytt, men det gikk bra selv om kroppstemperaturen gikk ned i takt med den rolige fremdriften.

Vi gikk fra Sefströmbreen til Hammerbreen, og fortsatte til vi var på det høyeste punktet på breen, ca 2-3 km fra Vokteren. Da hadde vi gått i 11 timer. GPSen viste 16,5 km og 774 moh.

Det var godt å komme inn i teltet den kvelden, og det ble litt «kosefyring» før vi la oss. Det ble sagt at det var 30 effektive kuldegrader pga vinden. Det føltes i alle fall slik.

2 kommentarer om “Dag 4 fra Longyerbyen til Ny-Ålesund”

  1. Hei, jeg fant bloggen din helt tilfeldig i går da jeg skulle lese meg opp på Telegrafruta, og så ble jeg nærmest klistret til skjermen. For en fantastisk turblogg du har! Takk for at du deler opplevelsene dine. Hilsen, Melinda (veterinær v/Mo Dyreklinikk)

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s