Dag 6 fra Longyearbyen til Ny-Ålesund

Enda en aldeles nydelig dag, og vi hadde en kjempe fin tur fremfor oss. Vi skulle gå ned breen, Kongsvegen. Jeg gledet meg, og ventet utålmodige på at vi skulle starte. Men Mats og Aslak, guidene våre, hadde sine rutiner. Turen startet som vanlig med et morgenmøte og deretter riving av latrina. Det skulle ikke være noen spor etter oss.

Til slutt kom vi oss i gang, og vi gled lett og slakt nedover. Det var en ren nytelse å bare skli på skiene i de fine omgivelsene. Farten var høyre enn det den hadde vært de andre dagene.

Vi kjørte på med standard «leg», 50 min gåtid og 10 min pause.

For første gang på turen så vi scootere. De kom fra Ny-Ålesund. Vi regnet med at det var forskere som skulle sjekke de mange instrumentene og målestasjonene vi passerte.

Og gikk helt til vi kom ned til havet. Der fikk se den fantastiske Kronebreen som velta seg ned i havet. Ufattelig vakkert.

Totalt gikk vi 23 km før vi satte opp teltene ved en morenerygg ved Kongsvegen. Derfra hadde vi god sikt mot havet og evt. isbjørner.

Vi bygde som alltid en ny latrine og kom oss akkurat inn i teltet før uværet kom. Løse staver og ski måtte reimes fast for det blåste friskt. Sikten var lik null så isbjørnvakten den natten var ikke like artig som den første.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s