Om oss

97EAF146-734C-4E69-874C-CE14F95DCAB6

Denne bloggen ble i utgangspunktet laget for at familien og andre som ønsket å følge oss på vår tur fra Lindesnes til Nordkapp i 2018/2019. Etter Norge på langs har jeg fortsatt å blogge om andre turer vi har hatt.

Turen fra Lindesnes til Nordkapp gav oss både utfordringer, frustrasjon og motstand, men likevel hadde vi veldig lyst på enda flere langturer. Vi var hekta på flere naturopplevelser, avkobling, mestring og fysiske utfordringer. Det var også veldig spennende å besøke nye turområder. I 2020 bestemte vi oss derfor for å følger E1 ruta fra Nordkapp til Sicilia. E1 er på hele 8000 km. Nå går vi turen i etapper i våre sommerferier. Vi startet i 2020, og oppdateringer på bloggen ligger fortløpende etterhvert som vi går sørover.

Jeg håper bloggen kan bidra til å dele erfaringer og kanskje inspirere noen til å utforske friluftslivet eller følge sine drømmer. Man trenger ikke å gå Norge på langs for å få fantastiske naturopplevelser, avkobling eller trim. Naturen passer for alle, og kan nytes og benyttes på mange ulike måter.

IMG_3159
På Oksskolten 2016

Bergit

Jeg er 54 år, gift med Per og er mor til 3 kjekke gutter, Sondre, Birk og Brage. I tillegg er jeg matmor til 3 polarhunder, Nuuk, Dakota og Rago. Jeg jobber for tiden i Kongsberg Satellite services som Infrastructure Manager på Svalbard. På fritiden går jeg på tur med hundene mine og er turleder i Polarsirkelen Turlag.

Per
Per på tur ned fra Fannaråkhytta 2016

Per

Per er 61 år og jobber som energiteknikker på Mo Industripark, og bor i Dalsgrenda. Han er sta, sterk, lojal og liker å jobbe. Per er også i stand til å reparere det meste. Det er egenskaper som kommer godt med på tur.

Nuuk.jpg

Nuuk

Nuuk ble født i 2012 og er av hunderasen Alaska Malamut. Han er sjarmerende, rolig og en trofast hund med stor trekkraft når han vil. Det blir stadig sjeldnere, men vi er veldig glad i han.

Dakota 26.05.16

Dakota

Dakota kom til oss i mai i 2016 og er også en Alaska Malamut. Hun er en glad og energisk energibunt som ikke gir seg så lett.

Rago

Rago kom til oss i mai 2021. Han er meget sjarmerende, glad, egenrådig og alltid full av energi. Rago er en enda større rakett enn Dakota noen gang har vært. Han hopper rundt og tror at alle som kommer forbi er intressert i han. En god trekkhund.