Dag 12: Vi rømte fra uvær på Krossvatn til vakre Jonstølen

P1010746Vi våknet opp til vind og snø. Det var kun noen meter sikt. Planen var egentlig å gå til Bleskestadmoen over fjellet. Denne løypa går på 1200 m.o.h, men på grunn av været valgte vi veien ned mot Jonstølen. Der kunne vi i tillegg skimte et scooterspor i samme retning som vi skulle. Hadde vi ikke hatt det sporet er det ikke sikkert vi hadde gått ut i det hele tatt.

Vi fulgte scootersporet et stykke, men da vi kom ned til Kaldvatnet tok sporet motsatt vei av vår retning. Nede i dalen var vi i le for vinden, men når en hindring forsvinner dukker det gjerne opp en ny. Nå var det igjen den dype snøen som var utfordringen for hundene med pulk. Vi kjempet oss frem i stadig villere Vestlandsterreng. Heldigvis gikk det mer ned enn opp.

P1010757

Gjennom Kyrkjesteinskaret gikk vi i østsida. Der lå det ikke snø, mens i vesthellingen kunne vi skimte store skavler. Det var trolig ikke stor skredfare, men det var ingen grunn til å ta noen sjanser.

Da vi kom ned til 720 m.o.h og fant den vakre hytta til Stavanger Turistforening, Johnstølen. Vi var enig om at vi hadde gjort et lykkelig valg. Hytta på Jonstølen var virkelig et smykke og verdt et besøk. Johnstølen fremstod moderne og innovativ og den var utrolig praktisk. Vi følte ikke at den var for stor for bare to personer selv om den egentlig er en stor hytte med mange sengeplasser. Arkitekten har vært flink og funnet smarte løsninger.

P1010763

P1010761

Jeg likte spesielt godt inngangspartiet som var stort og praktisk og delte hytta i to. Johnstølen er Turistforeningens hytte nr. 501. Hyttenummeret etter Rabothytta som tidligere er beskrevet i bloggen under turer 2016.

Vi var glad for at vi hadde sluppet unna været på fjellet, og lykkelig for at vi kunne overnatte på en luksushytte. GPSen viste 20 km. Vi var fornøyd med egen innsats, og koste oss ved ovnen mens vi så ned på to hunder som også hadde funnet roen.

P1010769

2 kommentarer om “Dag 12: Vi rømte fra uvær på Krossvatn til vakre Jonstølen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s