Dag 11: Lang dagsetappe fra Storsteinen over Blåsjø til Krossvatn

Da vi våknet var vi igjen optimistiske, og vi bestemte oss for å gå over Blåsjø til enten turistforenings hytten Krossvatn eller Vassdalstjørn. Vi startet til vanlig tid kl. 08.00 og gikk gjennom Steinsdalen.

P1010728

Det var kjente landemerker å se. Vi krysset under to ledninger som tilhørte Statnett, men hundene var ikke interessert i ingeniørkunst. De bare fortsatte.

P1010731

 

P1010727
Statnetthytta ved Blåsjø

Vi tok en stopp ved Statnett sin hytte ved Blåsjø. Dessverre hadde jeg ikke nøkkel. Vi benyttet oss likevel av en god levegg mot den stadig økende vinden både til å spise matpakken og til å varme mer vann til termosene.

P1010736

Blåsjø er den niende største innsjøen i Norge, og Norges største vannmagasin. For oss føltes det som verdens lengste innsjø. Det var ikke så hardt underlag som vi hadde håpet, men hundene (og vi) stod på og til slutt kom vi over. Vi var letta, men det var før vi viste hvordan terrenget var på land. Det gikk opp og ned, og det føltes som vi aldri skulle finne hytta. Det ble kveld før vi endelig nådde Krossvatn. Da viste GPSen 33,5 km og vi hadde gått i 11 timer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s