Dag 9: Fra Taumevatn til Kringlevatn

P1010697

Vi brukte god tid på frokosten siden vi måtte prate mer med de snille Rogalendingene. En av dem hadde vært både på Sydpolen og på Dronning Mauds land. I tillegg til utallige plasser i Norge. De hadde derfor mye erfaring å dele med oss. Før vi dro fikk vi overta påleggsrester og smør. Vi følte oss rike og takknemmelige da vi reiste fra Taumevatn. Det var urolig flott å møte slike mennesker.

P1010701
Heiberghyttene

P1010703

Heibergtunet Storevatn er bygget før krigen, men restaurert av Stavanger Turistforenig som eier de i dag. De ble i sin tid brukt for utleie til rike adelsmenn fra Europa som ville på reinsjakt. Hyttene fremstod som levende museum.

P1010702

Det var merket (kvister) løype til Heibergtunet Storevatn, 7 km fra Taumevatn. På Heiberghyttene hadde vi en god pause før vi gikk videre. Det var faktisk den første pausen vi hadde som jeg ikke pakka meg selv inn i en jervenduk. Etter Heibergtunet Storevatn måtte vi bruke tid på navigering, men været var bra så det gikk fint.

P1010706

Da vi kom til Kringlevatn viste GPSen 20,3 km. Vi var fornøyd med nok en fin dag i fjellet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s