Dag 8: Fra Øyuvsbu til Taumevatn for et himmelsk biffmåltid

 

P1010653

Denne dagen startet også med strålende sol, men det vat veldig kaldt. Vi hadde tatt med en gradestokk, men den kunne ikke vise mindre enn -20 grader (Clas Ohlson). Den viste -20 grader, og den kom ikke opp før langt ut på dagen etter at den fikk seg en stund i sola.

P1010669

Løypa var merket, men vi måtte brøyte spor. Etter ca 7 km kom vi til hytta Håhelleren, eid av Stavanger Turistforeningen. På Håhelleren er det ikke lov å overnatte fordi det ikke er sikringshytte ved siden av. Det var uansett for tidlig å stoppe så vi gikk rett forbi.

P1010678

P1010691

Vi kom til Taumevatn i 15.30 tida. Da viste GPSen 20,7 km. Taumevatn er eid av Stavanger Turistforening. Det var en trivelig hytte med mulighet for ladding av telefoner og hodelykter fra solcellepanel.

P1010690

Det beste med hytta var likevel de to Rogalendingene vi møtte inne på hytta. De hadde varmet opp hytta og båret vann, men ikke nok med det. Vi fikk servert biff, ferske grønnsaker og fløtegratinerte poteter. Tror du vi koste oss? Vi gafla i oss 800 g biff i følge kokken, men vi var for sultne og vi syntes det var for godt til at vi klarte å skjemmes. Den beste dagen så langt på turen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s