Nordenskiöldfjellet

Rett sørvest for Longyetbyen ligger Nordenskiöldfjellet. Fjellet er oppkalt etter en svensk polarforsker og geolog, Adolf Eirik Nordenskiöld.

Det har en høyde på 1051 m.o.h., og er det høyeste fjellet i nærområdet til Longyearbyen. Nordenskiöldfjellet er et populært turmål for både turister og fastboende på Svalbard.

Rago var overlykkelig over å bli tatt med på skitur til Nordenskiöldfjellet. Han hoppet rundt og viste tydelig at han satte pris på initiativet. Rett som det var rullet han seg i den deilige nysnøen, spratt opp igjen, rista seg, gikk litt for så å rulle seg igjen og igjen.

Den mest brukte ruta opp til Nordenskiöldfjellet fra Longyearbyen er opp Tverrdalen, men Rago og jeg valgte å ta veien over Platåberget. Det er en litt lengre vei, men det er en mykere start og færre høydemeter.

Det var perfekte forhold med 6-7 cm nysnø, vindstille og sol fra skyfri himmel. Gradestokken viste 7 kuldegrader da vi startet, men jeg kunne kjenne at sola varmet. Vi gikk rolig over Platåberget. Det var ikke en sjel å se bare en rype og noen rein var ute så tidlig på morgenen.

Rago koste seg, men ville i kjent stil ikke dra i oppoverbakke. Akkurat denne dagen var det ikke så farlig for jeg hadde god tid og trengte trim.

På toppen var slitet glemt for utsikten var helt fantastisk. Den bør oppleves. Til tross for utsikten stod vi ikke så lenge før vi gikk ned for det var kaldt på toppen.

Litt lenger nede fant vi en lun plass hvor vi kunne nye kaffe, naturen og utsikten. Mot nord hadde vi utsikt mot de kule KSAT antennene.

Kjempe fin tur, 13 km.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s