Dag 114: Nordkapp

97EAF146-734C-4E69-874C-CE14F95DCAB6

Da var siste dagen av turen kommet, og vi var heldige. Det var bra vær. I følge taxisjåføren som kjørte oss opp til Skarsvågkrysset var det første gang i 2019 at han så sola. Kunne det være mulig? Riktignok var det mørketid og mye dårlig vær i nord, men vi var kommet til 19. april.

B41DC9AA-B53E-4F49-A454-81E984CB24CF.jpeg

Denne morgenen var i alle fall fin, og i motsetning til dagen før var det ingen biler å se da vi ruslet de 12 km opp til platået. Vi var tidlig ute og ankom turistdestinasjonen, Nordkapp, som de første turistene den dagen.

DA9E657B-067C-427D-98B5-4DD2CAA30B12.jpeg

Da hadde vi vært på tur i til sammen 114 dager og tilbakelagt 273 mil. Det var rart og litt vemodig å være ferdig. Hva nå? Dette hadde vært et prosjekt for oss i mange år. Hva kunne toppe denne opplevelsen? Jeg hadde bare lyst til å begynne å planlegge noe liknende med det samme. Jeg ville ikke at eventyret skulle være over. Vi hadde hatt det veldig bra til tross for uenigheter, dårlig vær, slitne kropper, våte klær, lite mat og alt for dårlig søvn på et ukomfortabelt liggeunderlag.

Det som nå satt igjen var mestringsgleden, naturopplevelsene, alle de flotte menneskene vi hadde møtt, samarbeidet og fellesskapet mellom Per, meg og hundene. Den deilige følelsen av å være i god form og alle kontrastene. Den fantastiske matopplevelsen etter en lang dag på ski. Hodet var fylt av fantastiske minner og nå var over. Eller var det egentlig det? Nei, selvsagt ikke. Jeg var hekta. Det kom til å bli flere turer.

 

5 kommentarer om “Dag 114: Nordkapp”

 1. Jeg slenger meg også på og gratulerer. Dette er litt av en prestasjon som dere kan være stolte over å ha gjennomført! Takk for flott lesestoff for oss som har fulgt med fra sofakroken. Håper dere får en fin tur sørover også!

  Likt av 1 person

 2. Kjempe spennende og gøy å lese. Jeg er veldig imponert over dere! Mannen min og jeg har begynt å gå NPL med våre 3 gutter i 2018. Alt tar lang tid med barn men vi skal fortsette med vårt 4. etappe fra Ljosland i sommer. Vi får se om vi også når Nordkapp en dag:) God tur videre!

  Likt av 1 person

  1. Takk! Artig å høre at dere har med dere guttene deres på NPL. Vi har også tre gutter som vi hadde mye med på tur da de var mindre så vi vet alt om at det tar tid. Lykke til med Nordkapp! Jeg heier på dere, og tror dere ender opp der en dag.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s