Dag 93: Regn og sludd fra Abisko til Láimoluokta

Det ble akkurat det været som det var meldt, vind, sludd og regn. Vi så på regnet som slo mot ruta mens vi spiste en deilig frokost på fjellstasjonen. Jeg grudde meg stadig like mye til å ligge ute i dårlig vær, men jeg hadde jo valgt det selv.

Heldigvis er det ofte slik at jeg opplever været som verre før jeg kommer ut. Slik var det også denne dagen. Jeg hadde det helt greit bak scooterbrillene inne i hetta mi.

3CCD0ECE-56E1-4FAF-9EFB-B9B06F833B4F.jpeg

Vi gikk ned på innsjøen, Torneträsk, og begynte den lange masjen over isen. Regnet hadde ført til at snøen var blitt glattere. Pulkene gled lett over isen så vi hadde god fart. Per skøyta på fjellski og tung sekk langt foran meg. Selv syntes jeg klassisk og lange drag i diagonalgang fikk holde. Jeg var tross alt på ferie.

A80245A3-9DBA-4793-BD8E-5C0D9AEDE9F6.jpeg

Torneträsk er en veldig stor innsjø. Vi gikk 4 mil østover før vi nådde bukten, Láimoluokta. Ved Kattuvuoma fant vi scooterløypa, og vi gikk ytterligere noen km inn i skogen til innsjøen, Coagesjavri, før vi slo opp teltet. Da var vi nesten i Norge for der går grensen en liten sving østover før den trekker seg vestover igjen.

8AC12D2D-CC43-44D9-84F2-38E1EA2FA48B

Regnet hadde heldigvis gått over til snø. Vi kunne derfor krype inn i varme soveposer mens snøen dalte stille ned på teltduken. Utenfor kaklet rypene. Et tegn på at våren nærmet seg. Dagen ble likevel ikke så ille som jeg hadde fryktet, faktisk tvert imot.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s