Dag 67: «Norge på langs boller» i Gardsmarka

Storm og uvær hadde herjet Nordland noen dager. Vi hadde derfor utsatt oppstart av etappen, men hva gjorde vel det når vi ble møtt av naturen på sitt beste. -5 grader, klart og nysnø. Vi var full av energi og gledet oss til å komme i gang.

P1030415

Vi var også svært takknemlig for at vi hadde fått med oss Dakota. Hun var blitt frisk ved hjelp av antibiotika, men manglet pels på sidene. Vi valgte derfor å kle på henne dekke for å unngå frostskader og irritasjon fra seletøyet.

Ettersom det hadde kommet 70 mm med nedbør de siste to-tre dagen var det betydelig snøskredfare meldte varsom.no. Ruta over fjellet fra Harvassdalen til Granes camping var vi usikker på siden det sannsynligvis lå skavler i lia ned til Granes. Vi bestemte oss derfor for scooterløypa gjennom skogen.

52771816_10218099347903545_1679997348551327744_n

Vi fulgte veien frem til Kroken. Vi hilste på flere elger etter veien. De var nok sultne etter flere dager med dårlig vær. Det er ikke lett å spise når stormen hyler rundt ørene.

Fra Kroken gikk vi opp i scooterløypa mot Vangen. Vi var svært overrasket over at det ikke fantes et eneste scooterspor i scooterløypa. Løypa gikk bratt oppover, og pulkene var tunge. Det var mye snøen så gikk dette ikke fort, faktisk var vi nede i 1 km i timen. Hvor var alle scooterne når du trenger dem?

P1030435

 

Etter 6 timer vassende i snø innså vi at vi hadde gjort en kraftig feilvurdering med hensyn til hvor fort vi skulle gå i scooterløypa. Vi kom ikke til å nå dagens mål som var Gardsmarka. Vi snudde på veien til Unkervatn og gikk tilbake til vei. Vi fulgte deretter veien på ski mot Hattfjelldal og fikk etterhvert skyss med bil de siste km til Garsmarka. Vi hadde gått 32 km ifølge GPSen.

I Garsmarka ble vi tatt veldig godt imot av Gunder. Han hadde lagt i ovnen i hytta vi skulle leie slik at det var varmt da vi kom. I tillegg ble vi bedt inn til han og kona på noe han kalte for «Norge på langs boller». Ikke vet jeg hva de var laget av, men de smakte himmelsk.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s