Dag 41: Hviledag på Røros

Dakota og Nuuk har ikke vært god i magen de siste dagene. Jeg var bekymret for at de ikke hadde fått i seg nok mat, og vi bestemte oss derfor for at en tur til veterinær var en god ide før vi fortsatte videre nordover.

Røros dyreklinikk ble vi tatt godt imot. Der fikk vi snakke med Stian som var hundekjører og ekspert på foring av polarhunder. Han hadde utviklet et regneark hvor han la inn hva vi gav hundene for å se om hundene fikk riktig sammensetning av protein, fett og karbohydrater. Han virket proff og dyktig. Sammen med han følte jeg meg ganske dum, og tenkte at jeg hadde nok gjort mye feil. Jeg hadde ikke tenkt så mye på sammensetningen, men bare vært bekymret for at det skulle være nok mat i forhold til aktiviteten.

Etter mange gode råd og en stor handlepose med tabletter for magen, potefett og div. som vi bare måtte ha ble han med for å hilse på hundene. Heldigvis syntes han ikke hundene var blitt for tynne, og han sa at de virket glad og i god form. Det var bare å «peise på».

Resten av dagen ble brukt på sportsbutikker, reprasjon av utstyr og planlegging av ruta videre nordover. Vi hadde tenkt å gå til Kjølihytta, men Kjølihytta ligger høyt og det var meldt liten storm. I tillegg var det viktig for oss å finne ruter med oppgåtte spor ettersom det var så krevende utenfor.

Heldigvis stakk Torbjørn innom hotellet og hjalp oss med planleggingen. Han bor i området, er hundekjører og hadde derfor mange nyttige opplysninger om hvor vi kunne gå og hvor vi ikke burde gå.

Nyttig dag, og godt for kroppen.

2 kommentarer om “Dag 41: Hviledag på Røros”

  1. Godt å høre at dere har kommet fram til Trøndelag, Bergit! Nå er dere i kjente områder for meg. Lykke til på turen videre, det er sååå artig å følge med dere på bloggen 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s