Dag 29: Fra Tyinkrysset til Fondsbu med litt hjelp fra en veteran

Den første del av dagen ble brukt til å forsøke finne hundemat, men det var ikke lett. Det endte til slutt med hundemat kjøpt på den lokale Jokerbutikken, og her var ikke utvalget akkurat stort.

Det er på ingen måter optimalt å skifte hundemat underveis, men hva skulle vi gjøre? Maten vi kjøpte gikk imidlertid ned med stor appetitt, men om hundene klarte å ta opp nok næring fra den ny maten var jeg mer usikker på. Heldigvis var dette bare for noen dager. På Otta ventet nye forsyninger. Hundene kom vel neppe til å dø.

1C97F072-804F-4E4E-B880-2FD92DDD71B2.jpeg

Da vi var ferdig med å handle var klokka over 12. Dagen var nesten gått. Alle sengene i Tyinkrysset var reservert så det var ikke andre attraktive alternativ for oss enn å begynne å gå til neste hytte.

Vi gikk de første 5 km fra Tyinkrysset etter vei opp til innsjøen, Tyin. Derfra gikk det merket beltebilspor inn til Fondsbu som det var fint å gå på ski i.

 

C5B5F869-5145-4B06-A106-58E2A46142E3

Det var begynt å bli sent og snøen lavet ned. Vi var derfor ikke seine om å svare ja da vi ble tilbudt skyss til Fondsbu de siste km med en utrolig kul beltebil. Litt juks kanskje, men en artig opplevelse. Vi syntes vi hadde hatt flaks.

833E4AF9-3C91-419D-9F84-03388F9DE124.jpeg

Fondsbu var det flott. Vi fikk tradisjonell tre retters middag som er vanlig standard på Turistforeningens betjente hytter. I tillegg fikk vi interessant underholdning etter middag. Denne dagen var det nemlig en engelskmann på Fondsbu. Han hadde vært på ekspedisjon på Grønland flere ganger, og der hadde han klatret mange spektakulære topper. Dette holdt han et lite eksklusivt foredrag om samtidig som han viste oss fine bilder. Inspirerende for oss og kansje spesielt interessant for oss siden både Per og jeg tidligere har jobbet på Grønnland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s