Sikkerhet er viktig

I planleggingen av turen fra Lindesnes til Nordkapp tenkte vi mye på hva som kunne gå galt, og hva vi burde gjøre for å redusere risikoen for at uhelldige hendelser skulle skje.

For kommunikasjon med omverden valgte vi å ta med en satelitt telefon. Vi hadde ikke GSM dekning, og min arbeidsgiver var generøs nok til å gi meg lov til å ta med arbeidstelefonen.

P1010553

Vi valgte også å ta med en inReach som vi kan sende SMS og posisjon med. Både satellitt telfonene og inReach har en SOS knapp som kan trykkes på i nødsituasjoner. Da går det en melding til hovedredningssentralen at vi er i nød og hvilken posisjon vi har. Ettersom vi var to syntes vi det var greit å ha hver sin «dings» med nødknapp i sekken.

P1010550

Som sikkert mange andre må jeg forholde meg til en bekymret mor med god fantasi. Hun kan lage seg de utroligste senarier i hodet sitt, og hun har ikke blitt mindre bekymret med årene. Til henne spesielt laget jeg en link i feltet på venstre side i bloggen. Linken viste hvor vi var, og den ble oppdatert hver dag vi var på tur fra Lindesnes til Nordkapp.

I tillegg til kommunikasjonsutstyr hadde vi varme klær, nye soveposer og nytt telt som tålte en uværsdag. Vi hadde spade, førstehjelpsutstyr, primus, kart og kompass, GPS og masse mat.

Vi hadde alltid hver vår sekk på ryggen med litt mat og klær. Per hadde en vindsekk i sekken sin og jeg hadde en jervenduk. Det gjorde at vi kunne klare oss selv om vi kom bort fra hverandre og hundene.

I tillegg til å ha med mye utstyr hadde vi også samlet erfaring og kunnskap før vi dro både privat og gjennom jobbene våre. Vi hadde vært på mange turer, og vært aktiv i Røde Kors Hjelpekorps og Den Norske Turistforeningen. Både Per og jeg har jobber der vi må ha årlig førstehjelpskurs, og vi hadde fått kurs i navigering og skred. Alt dette gjorde at vi hadde gode forutsetninger før å få en trygg og sikker tur vi startet. Jeg mener ikke at man må ha alt dette før man starter, men vi syntes det var lurt å tenke gjennom hva man bør ha med og hvilken kunnskap man bør skaffe seg før man drar på lang tur.

 

 

 

Én tanke på “Sikkerhet er viktig”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s