Sikkerheten er ivaretatt

I planleggingen av turen har vi tenkt mye på hva som kan gå galt, og hva vi bør gjøre for å redusere risikoen for at uhelldige hendelser skal skje.

For kommunikasjon med omverden har vi valgt å ta med en satelitt telefon. Det er ikke GSM dekning dit vi skal, og min arbeidsgiver var generøs nok til å gi meg lov til å ta med arbeidstelefonen som jeg er oppsatt med.

P1010553

Vi har også valgt å ta med en inReach som kan vi kan sende SMS og posisjon med. Både satellitt telfonene og inReach har en SOS knapp som kan trykkes på i nødsituasjoner. Da går det en melding til hovedredningssentralen at vi er i nød og hvilken posisjon vi har. Etter som vi er to syntes vi det var greit å ha hver sin «dings» med nødknapp i sekken.

P1010550

Som sikkert mange andre må jeg forholde meg til en bekymret mor med god fantasi. Hun kan lage seg de utroligste senarier i hodet sitt, og det har ikke blitt mindre bekymret med årene. Til henne spesielt har jeg laget en link, Link til vår posisjon, i feltet på venstre side i bloggen. Hvis man trykker på Link til vår posisjon  skal man kunne se hvor langt vi er kommet. Denne har vi tenkt å oppdatere hver dag.

I tillegg til kommunikasjonsutstyr har vi varme klær, nye soveposer og nytt telt som skal tåle en uværsdag. Vi har spade, førstehjelpsutstyr, primus, kart og kompass, GPS og masse mat.

Både Per og jeg har lang erfaring i å være på tur og vi har hatt arbeid ute i mange år. Vi har begge vært med i Røde Kors Hjelpekorps, og vi er i dag aktive turledere i den Norske Turistforeningene. Gjennom jobben har vi årlig gjennomgang av førstehjelp. Vi har også tatt skredkurs og navigeringskurs gjennom jobben. Derfor kjære mamma, jeg tror vi skal være godt rustet for denne turen, og sikkerheten skal være ivaretatt.

 

 

Én tanke på “Sikkerheten er ivaretatt”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s