Dag 8 fra Longyearbyen til Ny-Ålesund

Været var bedre da sto opp, men ikke bra nok. Båten som skulle hente oss kunne ikke komme på grunn av for høye bølger. Det var en nedstemt gjeng som møtte på morgenmøte.

Vi gikk likevel som planlagt de 4-5 km inn til Ny-Ålesund, men teltene og utstyret lot vi stå igjen.

På brua inn til Ny-Ålesund var det satt opp utedo. Praktisk, her kunne man levere varene rett i elva.

Vi hadde et håp om en dusj og en seng etter en uke på tur på på hotell Nordpol, men den drømmen ble heller ikke virkelighet. En stor delegasjon fra NASA var på plass for å overvære en rakettoppskyting som skulle skje neste natt så det var ingen ledige senger til oss.

I Ny-Ålesund var det forbudt med bruk av mobiltelefon og mobilnett. Vi fikk heldigvis låne en internett kabel i servicebygget. Den gikk på omgang slik at vi fikk endre og bestille nye flybilletter og hotellrom. Jeg rakk ikke å gjøre om på bestillingene mine før tiden var brukt opp. Stress og frustrasjonen var høyt.

Guidene gjorde så godt de kunne, og tok oss med på museum og viste oss rundt i Ny-Ålesund. Bildet over viser Ny-Ålesunds eldste bygning og verdens nordligst postkontor.

Da servicebygget stengte var det ikke annet å gjøre enn å tusle «heim» til det klamme teltet.

Jeg hadde isbjørnvakt denne kvelden, men jeg hadde ingen store forventninger til den. Der tok jeg heldigvis feil, vakta ble fin. Sola kom frem, og vi fikk også besøk av en fjellrev. Det var flott å være litt alene i den flotte naturen, og bli tvunget til å reflektere rundt hva som egentlig betyr noe. Dagen var frustrerende, men den fikk en god og rolig avslutning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s