Prekestolen

Turen til Prekestolen er kanskje en av Norges mest populære tur. Selv tok jeg turen to ganger i oktober først sammen med min sønn, og noen dager etterpå sammen med gode kolleger. Det er totalt 8 km frem og tilbake, og 500 meter høydeforskjell fra Prekestolen turisthytte til toppen.

Det var 10 år siden sist jeg besøkte Prekestolen. Den gangen var det ingen stein kledde trapper og stier, og jeg syntes området fremstod som slitt. Folk gikk litt her og der, og det var store områder som var nedslitte. Denne gangen fikk jeg et helt annet inntrykk. Både vi og andre gikk etter den solide stien og lot de øvrige området være i fred. Det virket også som «noen» plukket søppel for det var rent og pent over alt. Det syntes jeg var flott.

Etter halvgått tur kom vi forbi en nødbu. Den passet godt inn i terrenget og hadde sikkert varmet flere turister som hadde undervurdert turen. Selv om det ikke var mer enn 4 km fra Prekestolhytta til Prekestolplatået var det flere som kommenterte at det var tyngre enn de hadde sett for seg. Prekestolen ruver 604 meter over Lysefjorden og høydemeterne kom ikke av seg selv.

Vel på toppen ble vi belønnet med en fabelaktig utsikt. Det var mye folk som hadde gjort turen samme helgen som oss.

Da jeg gikk den samme turen noen dager senere på ettermiddag og midt i uka, var vi helt alene på Prekestolen. Det var spesielt. Uansett, turen anbefales på det sterkeste. Dette er en tur som også barn kan være med på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s