E1 dag 2: Skiftende forhold fra Sarnestunnelen til Kobbefjorden

Vi våknet til sol og fine forhold, men brukte litt tid før vi var i gang siden kroppen var fortsatt stiv og støl etter den harde starten. Vi gikk langs vei til Nordkapptunnelen.

Norkapptunnelen er 7 km lang og går 212 m under havet fra fastlandet og til Magerøya. Det tar 2 timer å gå gjennom den, og det var ikke aktuelt for oss å gå gjennom den. Det er ikke her friluftsopplevelsene er. Etter Nordkapptunnelen går E1 ruta bratt opp på fjellet, Skuohtagaisa.

Været endrer seg fort på Finnmarkskysten. Strålende sol gikk brått over til øsende regn. Løypa var korrekt og flott merket, men det var ingen sti. Det var derimot mange andre stier og kjørespor så i tåke og regn var det ikke alltid så enkelt å finne veien. GPSen måtte derfor stadig sjekkes for vi mistet merkinga rett som det var.

Det var lite vegetasjon på fjellet.

Etter å ha gått over fjellet kom vi ned i Lafjorden.

Vi møtte kun en person på turen. Det var en lokal på ATV. Han flirte godt da vi sa at vi var på ferie, og rådet oss til å sett teltet i en grop for det var meldt «at hainn sku kom inn med nåkka skit»

Fra Lafjorden gikk vi videre over til Kobbefjorden. Sola kom og gikk, men naturen var ufattelig fin uansett vær.

Da vi var nesten i Langnesbukta fant vi en plass vi syntes var litt i le og satte opp teltet. Da viste GPSen 30 km. 7 km var kjørt med bil så vi hadde gått 23 km.

Siden det var meldt så dårlig vær fikk hundene ligge inne. Det satte de pris på for uværet kom med et brak i løpet av kvelden. Det pøste ned og vinden jobbet med teltduken, men vi holdt oss tørre i teltet og syntes det hadde vært en bra dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s