Dag 46: Fra Storerikvollen til Blåhammaren fjellstasjon

57A5B144-65DB-4DD8-82E0-0A7C7B515D7CDakota var ikke helt i form. Hun hadde slitt med magen mer eller mindre helt siden påske, og denne dagen var en av de dårlige dagene. Tabelettene vi fikk hos veterinæren på Røros hadde tydeligvis ikke virket så langt, men hun virket fortsatt glad og ivrig etter å gå på tur.

EAE23DE9-A2C6-4E3B-92DE-80C8A134A168

De lystige svenske damene som vi delte hytte med anbefalte at vi tok veien om den svenske turisthytten, Blåhammaren fjallstation. Blåhammaren fjallstation var kjent for sitt «køk», fortalte de. Vi studerte kartet og fant ut at veien via Sverige trolig var litt kortere. I tillegg ville vi ha scooterspor som vi var blitt så avhengig av. Det var en vinn-vinn løsning, og sikkert fint for Dakota at det ble en kort dagsetappe.

4E8E643A-F249-447A-939D-1EBA990FBB0E

Sols var kommet opp da vi vinket farvel til damene. Den våte snøen hadde frosset i løpet av natten. Det var derfor is i skiløypa, men etterhvert som vi kom lenger opp i høyden var føre helt annerledes. Der var det tørr nysnø og «Blå Swix føre». Jeg var stadig like fascinert av hvor stor forskjell det var på vær og føre på bare noen hundre høydemeter.

D3CB9D1C-7BEE-403D-87B6-AC1A17281A2D

Vi koste oss de 15 km opp til Blåhammaren fjallstation, og på veien kunne vi nyte utsikten mot Storsylen. Den ligger på grensen mellom Sverige og Norge, men toppen ligger på norsk side. Storsylen er 1764 m.o.h., og er den høyeste toppen i Sylmassivet i Sylan.

848A6101-0030-4071-A443-50A57688AD5B.jpeg

Vi krysset et jervespor like før vi kom frem. Det ble grundig undersøkt av Nuuk og Dakota.

24F74EA8-A8A8-4BD0-AE97-0665E8387547

Blåhammaren fjallstation er den svenska Turistforeningens sin minste og høyes liggende hytte. Den ligger 1086 m.o.h. Vi var glad vi kom tidlig opp til hytta for det viste seg at det kun var 2 senger igjen på et seksmannsrom. Vi ble overrasket. Det var en vanlig mandag. Blåhammaren et den mest populære hytta til den Svenska turistforeningen, og skal du bo det en helg bør du bestille i god tid på forhånd.

ABCB875E-6415-400A-99B5-09A38D00F028

Da vi kom inn skjønte vi at hytta var populær, selv om det var en gammel hytte var den flott. Det var bygget nytt sanitæranlegg med en badstu med et digert rundt vindu hvor du kunne nyte utsikten mens du satt i badstuen.

Maten var også også trestjerners og bedre enn hva du får på norske turistforeningshytter. Turistforeningen i Norge har som policy at det skal være god norsk mat på hyttene, men ikke restaurantmat. Det var det på Blåhammaren. Det beste var at vi fikk så mye mat vi ville. Det var ikke bare mikroskopisk små tallerkenretter som det ofte er på fine restauranter. Vi koste oss med maten sammen med flere titalls svensker og noen norske, og ble selvfølgelig kjempe mette.

 

 

2 kommentarer om “Dag 46: Fra Storerikvollen til Blåhammaren fjellstasjon”

    1. Ja, det er forståelig at du tenker slik, men begrepet «Norge på langs» brukes om de som går fra Linedesnes til Nordkapp. I følge boka «Norges tøffeste turer» er det bare en som har gått «Norge på langs» og holdt seg innenfor Norges grenser samtidig som han ikke gikk E6. De fleste andre tar turen innom grensen på både svensk og mange også på finsk side. Det er spesielt når du kommer til Ofoten og nordover at det virkelig blir vanskelig å holde seg på norsk side. Og hvorfor skal man egentlig gjøre det? Man definere jo turen sin selv, og velger ruter som gir opplevelser og fornuftig vei til Nordkapp. Det er langt nok.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s