Okstindene

Feil
Denne videoen finnes ikke
P1010146

Helgas tur gikk til Okstindbreen. Okstindbreen og Okstindan er min nærmeste «lekeplass». Hit har jeg mange turer og de fleste turene foregår i mai og juni. Da er området kanskje på sitt flotteste særlig hvis man tar turen i strålende sol.

Okstindan ligger lettest tilgjengelig fra Lerskadalen i Hemnes kommune på vinteren, men det er også mulig å gå fra Bryggfjelldalen, eller fra Umbukta via Gressvasshytta.

Vi startet tidlig om morgenen for å få best mulig skiføre, og det fikk vi. Det var skare og fint hele veien. På tur opp passerer vi Rabothytta. Tidligere omtalt i blogg 2016.

P1010048

Vi satte opp teltet på breen, og lot hundene på springe fritt ettersom det ikke var andre å se på flere km. Det likete de godt og herjet og sprang. Det var nesten merkelig hvor mye energi de kunne ha etter å ha gått over en mil og 1200 høydemeter.

P1010148

Mange kommer på randoneski når de skal til Okstindene, men vi foretrekker vanlig fjellski. Det er greit å gå opp til brekanten på randone, men fra brekanten og opp til toppen av breen er det 5 km med slakk stigning. Der er det fint å lange ut på langrennski. Ulempen er selvsagt at jeg ikke får det like artig og lett ned, men jeg har jo uansett hundene jeg må vente på. Fjellski uten kvasse stålkanter er selvsagt best for hundene.

P1010144

Nå var vi på breen og kunne velge mellom topptur til flere tinder. Jeg har tidligere besøkt Okstinden, Tvillingtinden, Vesttinden og Oksskolten. Det er topper som greit kan bestiges uten ekstra sikring.

Det ble topptur til Okstinden denne gangen, men da vi kom ned til teltet noen timer senere visste det seg at vi hadde vært for slurven med smøringa. Knall rød nese og brente ører. Ikke bra. Det ble en ubehagelig natt, men ellers var turen veldig flott.

11 kommentarer om “Okstindene”

   1. Sondre nevnte det da jeg snakket med han her om dagen, ingen dårlig idè! Jeg kunne godt tenke meg en overkommelig fjelltur med stegjern og isøks, har liten erfaring med det. Kanskje vi drar på tur alle sammen en dag 🙂

    Liker

  1. Hej ! Vi ska åka och tura till Rabotthyttan för att senare ta en topptur till tvillingtinden hade vi tänkt. Har du någon bra karta utmärkt där man kan tura som du skulle kunna skicka mig ? 🙂

   Likt av 1 person

   1. Det er laget et veldig godt papirkart for Okstindan som du får kjøpt på de fleste butikkene i Korgen i Hemnes kommune. Ellers bruker jeg å skrive ut de kartene jeg trenger fra norgeskart.no. Det er gratis.

    Se link:
    https://norgeskart.no/#!?project=norgeskart&layers=1002&zoom=10&lat=7320105.01&lon=467946.44&sok=Okstindan&markerLat=7320105.010723717&markerLon=467946.4428562971&p=searchOptionsPanel

    Liker

   2. Tack så mycket för ditt svar 🙏🙏
    För att ta sig upp på någon av dom topparna med utgångspunkt ifrån Rabotthyttan är man tvungen att passera över glaciären? Eller klarar man sig att gå runt den på något sätt?

    MVH: Andreas

    Liker

   3. Fra Rabothytta blir det tur over breen for å komme til Tvillingene. Jeg vet ikke når du planlegger turen, men det er veldig fint å krysse breen i april og mai på ski. Det er vanligvis mange meter med snø som dekker breen så det pleier å være trygt å gå på breen uten tau på den tiden av året.

    Liker

   4. Okey tack för ditt svar 🙏
    Vi har tänkt att åka dit och tura I slutet av februari.
    Vi funderade om vi ät tvungen att hyra in en guide för att passera över glaciären men då kanske det går bra att vi turar själva 🙏

    Liker

 1. Hej ! Vi ska åka och tura till Rabotthyttan för att senare ta en topptur till tvillingtinden hade vi tänkt. Har du någon bra karta utmärkt där man kan tura som du skulle kunna skicka mig ? 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s