Dag 105: Fra Ragesluobbalat til festmåltid på Jotka

A4BBF1C7-A41F-4032-B7D0-A75A17D131D5.jpeg

Det hadde kommet noen skyer i løpet av natten, men været var ok og det var meldt bedre utover dagen. Vi hadde sovet godt og var så godt restituert som kan bli etter kun en natt.

Vertinnen kom ut for en prat før vi dro. Jeg syntes det var både imponerende og fascinerende at folk bodde fast på slike fjellgårder i dag, 12-13 km fra nærmeste vei. Elektrisiteten ordnet de med en vindmølle på tunet og aggregat, og varmen fikk de fra vedfyring. Eieren av gården var født på Ragesluobbalat fjellgård og hadde bodd der hele sitt liv. Han hadde drevet med både rein og sau og melkekyr. Nå var han pensjonist fikk vi vite.

F30310AA-CBE2-49F0-8E87-890D4F14374C

Løypa gikk i flatt og fint terreng. Vi var blitt bortskjemt med lettgådde vidder lenge nå, men  i horisonten mot nord kunne vi skimte litt mer fjell.

244D078A-EE92-42A5-BAA8-9CFCBB968214.jpeg

Sola kom mer og mer frem, og til lunsj var det blitt riktig fint. Rypene fløy opp fremfor oss og stemninga var god.

CC976BCD-75F2-4341-9354-82B0ED1729BC.jpeg

Ved den stor innsjøen, Lesjávri, møtte vi 7 hundespann. Løypa vi fulgte var en del av løypa under Finmarksløpet så det var ikke overraskende at det skulle dukke opp så noen hunder på turen. I Alta et det mange hundekjørere og vi var på tur mot Jotka som er et utfartsområde for folk i Alta.

3B858595-2107-4A2D-A608-8E8D9B3877F5.jpeg

5D31B5B8-B392-4901-A4BA-F31B5E2C1A27.jpeg

Da vi kom til Jotka fjellstue hadde vi tilbakelagt 35 km. Vi ble møtt av en blid dame som viste oss til en hyggelig hytte og gav oss beskjed om at middagen ble servert kl. 19.00.

1E93BC5C-C0C7-4AB2-873B-6F0DE4379608

På Jotka fant vi turens siste depot pakke. Den hadde Knut, en god kollega fra Alta, kjørt opp med scooter dagen før. Det var litt rart å tenke på at dette var den siste pakken av tilsammen 11 stk. Vi nærmet oss slutten på et eventyr.

255733E7-5684-44D2-8292-8D413295A4DA.jpeg

Overraskelsen var stor da viste seg at Knut hadde kjørt opp mer en en pakke. Line, også en god kollega, hadde sendt med rødvin, sjokolade   og nøtter til oss. Herlig! Vi avslutta dagen med rødvin fra Line og et himmelsk måltid, reinkjøtt laget på tradisjonelt samisk vis, kokt og med buljong.

 

 

Én tanke på “Dag 105: Fra Ragesluobbalat til festmåltid på Jotka”

  1. Så fint at det er noen som steller litt ekstra pent med dere! Lykke til med det siste strekket, det er sååå artig å følge med på turen 😊

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar